“We gaan er prat op dat een bedrijfsleider op basis van dit systeem alle aspecten van zijn bedrijf onder controle heeft, zodat hij heel gericht kan groeien,” zegt Filip De Graeve, zaakvoerder ProfitPlus.

Hoe komt het dat heel wat ICT-projecten bij kmo’s falen?

“Vaak benaderen fabrikanten de markt vanuit oplossingen geschreven voor grote bedrijven, die dan naar kmo niveau worden vertaald door bepaalde functies minder uit te diepen. Dat werkt niet. En omgekeerd is de voorgestelde oplossing meestal niet breed genoeg, waardoor men een risico neemt tot moeilijke integraties. Software voor kmo's moet afgestemd zijn op hun cultuur: eenvoudig en snel in gebruik, overal raadpleegbaar, met een strategische levensduur.”

Hoe sterk verschilt ProfitPlus van andere systemen?

“We zijn uiteindelijk geëvolueerd naar een hoogwaardig allesomvattend pakket, waardoor de klant dus niet apart moet investeren in ERP, CRM, boekhouding, magazijnbeheer, productiebeheer, documentbeheer, e-commerce, enz…

ProfitPlus staat voor volledig bedrijfsbeheer met een analytische en exploitatiegerichte rapportering. Daardoor kan er efficiënter worden gewerkt en is de terugverdientijd ook heel kort. Met ProfitPlus hebben we willen bewijzen dat ERP ook voor een KMO niet utopisch is."

Jullie werken hiervoor zelfs samen met Howest?

“Sowieso delen we de inzichten van professor Jan Devos, verbonden aan UGent/ Howest, over waarom ICT—projecten bij kmo’s falen. Daarnaast helpt onze software Howest—studenten uit diverse richtingen om beter inzicht te krijgen in bedrijfsprocessen. We houden alles eenvoudig zodat de volledige administratie kan gevoerd worden door polyvalente medewerkers. Door innovatieve technieken zoals automatische testsystemen, anticiperen we op problemen bij nieuwe versies."

Voor wie is ProfitPlus bestemd?

Dit is een ideaal systeem voor B2B handelsbedrijven, met of zonder een eigen serviceafdeling alsook producerende bedrijven. Huidige implementaties o.a. in volgende sectoren: machinebouw, distributie van machines, metaal— en kunststofnijverheid, gereedschappen— en sanitair handel ...


Terug naar het overzicht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

E-mail (*)

Contacteer ons

Voornaam (*) Naam (*) Bedrijf E-mail (*)
Vraag of bericht (*)

Klaar voor de overstap?