Van traditioneel ambacht naar digitale vooruitgang

Bron: Metallerie

Bart Coudijser (PPCI) en Geert Couton (ProfitPlus) delen het succesverhaal van hun samenwerking

 

In de dynamische metaalbewerkingsindustrie vormt digitalisering een essentiële stap om concurrentievoordeel te behalen. PPCI, een vooraanstaand plaatwerkbedrijf uit Wingene, heeft deze stap succesvol gezet door de implementatie van het ERP-systeem van ProfitPlus. In dit verhaal nemen we een diepgaande duik in de transformatie van PPCI, waarbij de cruciale rol van ProfitPlus al snel aan het licht komt.

VAN AMBACHT NAAR INNOVATIE

PPCI, opgericht in 1998, specialiseert zich in op maat gemaakte plaatbewerkingen, waaronder laser- en ponsbewerking, plooien, inserttoepassingen, en poederlakken. Deze diversiteit stelt hen in staat om hoogwaardige, afgewerkte of semi-afgewerkte producten te leveren, volledig afgestemd op de specifieke behoeften van hun klanten.

De afgelopen jaren heeft het plaatwerkbedrijf een indrukwekkende groei doorgemaakt. "We namen in 2016 de strategische beslissing om zowel te investeren in het machinepark als de ontwikkeling van het personeel. Deze beslissing resulteerde in een opmerkelijke omzetvervijfvoudiging in slechts zes jaar", vertelt Bart Coudijser, CEO van PPCI.

DIGITALE NOODZAAK

Gekoppeld aan deze investeringen en omzetgroei kwam de noodzaak van digitalisering scherp naar voren binnen PPCI. Bart Coudijser benadrukt de onontkoombaarheid van deze overgang naar digitalisering en onderstreept de cruciale behoefte aan een efficiënt ERP-systeem om de voortdurende expansie adequaat te ondersteunen.

"Naarmate we groeiden, werd het steeds duidelijker dat er een dringende behoefte was aan een nieuw ERP-systeem om ons bij deze expansie te ondersteunen en om alle facetten van onze onderneming efficiënt te beheren", zegt Coudijser. "De groeiende complexiteit van bedrijfsprocessen en de noodzaak om gegevensstroom naadloos te integreren, leidden tot de keuze voor digitalisering als strategisch antwoord op de uitdagingen van een groeiende onderneming."

PROFITPLUS ALS PARTNER

Na zorgvuldig onderzoek en overweging koos PPCI resoluut voor ProfitPlus als hun ERP-partner. Het weloverwogen besluit werd sterk beïnvloed door het geavanceerde calculatiemodel en de naadloze integratie met de productieprocessen die ProfitPlus bood. Voor Coudijser waren deze eigenschappen doorslaggevend in hun zoektocht naar de ideale ERP-oplossing.

Het geavanceerde calculatiemodel en de naadloze integratie van ProfitPlus met productieprocessen maakten het de perfecte match voor PPCI

"Voor ons was met name het calculatiemodel van cruciaal belang, iets wat we wilden behouden vanuit ons vorige systeem. De mogelijkheid om dit automatisch te koppelen aan de productieprocessen was voor ons essentieel, en hierin toonde ProfitPlus zich als een van de weinige partners die onze behoeften volledig begrepen en omarmden. Daarnaast bood het standaardpakket van ProfitPlus precies wat we nodig hadden voor onze bedrijfsprocessen."

"Dankzij ProfitPlus hebben we een opmerkelijke vooruitgang geboekt in logistiek en voorraadbeheer"

TASTBARE RESULTATEN

Bart Coudijser deelt de tastbare resultaten van deze transformatie: "PPCI heeft niet alleen aanzienlijke omzetgroei doorgemaakt, maar we hebben ook opmerkelijke vooruitgang geboekt in logistiek en voorraadbeheer. Onze klanten en leveranciers ervaren nu gestructureerde processen, vooral merkbaar in het verbeterde verzendproces." Het benadrukt de impact van ProfitPlus op het vermogen van PPCI om niet alleen groei te realiseren, maar ook om de efficiëntie te handhaven in een snel evoluerend zakelijk landschap.

Coudijser gaat verder met de verklaring dat zonder het ProfitPlus-systeem, deze aanzienlijke groei onmogelijk zou zijn geweest. Dit illustreert de cruciale rol die het ERP-systeem heeft gespeeld bij het handhaven van operationele efficiëntie en het mogelijk maken van de opmerkelijke groei van PPCI.

Efficiëntie en continuïteit in de metaalbewerkingsindustrie: ProfitPlus biedt snelle oplossingen om productiestagnatie te voorkomen

SAMENWERKING EN ONDERSTEUNING

De samenwerking tussen PPCI en ProfitPlus kenmerkt zich door een naadloze synergie en toegewijde ondersteuning. Wat deze partnerschap onderscheidt, is niet alleen de snelle respons maar ook de voortdurende ondersteuning die tijdens het implementatieproces is geboden, wat resulteerde in een opmerkelijk vlotte overgang zonder enige downtime.

"De snelle respons die ProfitPlus biedt, is van essentieel belang, vooral in een productieomgeving waar efficiëntie en continuïteit cruciaal zijn. Wanneer zich een probleem voordoet, moet het niet alleen binnen het uur, maar onmiddellijk worden opgelost om productiestagnatie te voorkomen", benadrukt Coudijser

De nadruk op 'onmiddellijk' onderstreept de hoge standaard van dienstverlening die ProfitPlus handhaaft, waarbij ze niet alleen reageren op behoeften maar anticiperen op mogelijke uitdagingen. Dit proactieve aspect, samen met hun vermogen om problemen onmiddellijk aan te pakken, heeft een aanzienlijke rol gespeeld in het soepele verloop van het implementatieproces en de continue ondersteuning in de operationele fase na livegang.

Op zijn beurt wil Geert Couton, zaakvoerder van ProfitPlus, nog de samenwerking tussen ProfitPlus en het automatische platenmagazijn van Stopa in de verf zetten. "Stopa was en is van cruciaal belang voor het verbeteren van de productieprocessen bij PPCI. Door gegevensuitwisseling wordt het voorraadbeheer efficiënter, wat leidt tot tijdsbesparing en een vermindering van menselijke fouten. De integratie van ProfitPlus met het Stopa-platenmagazijn biedt aanzienlijke waarde voor bedrijven die streven naar een geoptimaliseerde en geautomatiseerde productieomgeving."


Terug naar het overzicht