Artikel gepubliciteerd door Metallerie

Administratie verloopt sneller en eenvoudiger

Ditho construct realiseert tijdwinst dankzij ProfitPlus Business Software

Ditho Construct is de voorbije dertig jaar uitgegroeid van een eenmanszaak tot een bloeiend familiebedrijf met twintig medewerkers. De administratie was echter niet meegegroeid, waardoor zaakvoerders Jeroen en Cedric De Gussem op zoek gingen naar een ERP-systeem. De keuze viel op de oplossing van ProfitPlus Business Software, waarmee de verschillende taken nu aan elkaar gelinkt zijn. Dat leidt tot een aanzienlijke tijdwinst en vereenvoudiging. 

 

Metaalconstructies

Ditho Construct uit Wetteren is in 1987 opgericht als eenmanszaak. Sinds een tiental jaar is met de broers Jeroen en Cédric De Gussem de tweede generatie aan zet, terwijl ook hun ouders nog steeds betrokken zijn in het familiebedrijf. Daarnaast ontfermen nog 15 andere medewerkers zich over de productie, het transport en de plaatsing van de metaalconstructies.

Ditho Construct is gespecialiseerd in constructies voor pipingstoepassingen

"Ruim 90% van onze laswerken komt in de industrie terecht. We maken vooral buizenondersteuningen en trapconstructies voor de petrochemie, de levensmiddelen- of farma-industrie, en dit in metaal, aluminium of inox. Daartoe zijn we EN 1090 gekeurd", begint medezaakvoerder Jeroen De Gussem.

"Vrijwel altijd gaat het om maatwerk voor enkelstuks. Onze sterkte is de grote stock aan halffabricaten, waardoor we kort op de bal kunnen spelen voor onze klanten en hen dus snel kunnen beleveren. We denken ook graag actief met hen mee bij het ontwerp."

Standaardfuncties aangevuld

Tot enkele jaren geleden werkte de firma voor haar administratie met een zelfontwikkelde Microsoft Access-database. "Daarin waren onze facturen, offertes en leveringsbonnen niet aan elkaar gelinkt en konden we geen zaken opzoeken. Zo hadden we geen overzicht en doken er steeds vaker fouten op. Dit systeem was dus verouderd en was niet meegegroeid met onze onderneming", stelt De Gussem.

In de zoektocht naar een professionele oplossing kreeg men via EKCIT vijf aanbieders van ERP-systemen naar voren geschoven. "Die heb ik allemaal gecontacteerd. Zo kwam ook ProfitPlus Business Software hier langs voor een demonstratie van hun totaalpakket, waarbij ze ook enkele referentiecontacten meegaven. Hun systeem bleek afgestemd te zijn op productiebedrijven als het onze, waardoor we vrij snel tot een akkoord kwamen."

"Hun oplossing omvat standaard meerdere stappen van het productieproces, zoals CRM, calculatie, aan- en verkoop, productieaansturing tot en met de boekhouding. Daar is op onze vraag nog een stukje maatwerk bijgekomen voor de EN 1090-vereisten. Zo kunnen we nu de verscheidene materiaalloten op een eenvoudige manier traceren voor onze klanten, en hen via de documentenconfigurator snel en correct van de nodige documenten voorzien."

Voordelen

De implementatie gebeurde stapsgewijs, volgens de meest dringende noden en wensen. Al waren ze daar bij Ditho snel mee weg. "De software is heel gebruiksvriendelijk. Alles wijst eigenlijk zichzelf uit", reageert de medezaakvoerder.

"Dit ERP-programma bundelt de verschillende aspecten van de administratie op een gecentraliseerde en gestructureerde manier. Hierdoor gebeurt die administratie als het ware geautomatiseerd en veel eenvoudiger. Dat leidt dan weer tot tijdwinst en minder fouten, waardoor er voor ons tijd vrijkomt voor andere zaken", somt hij de voordelen op.

Het software pakket is onder meer uitgebreid met functionaliteiten voor een efficiënt Lotbeheer

"Ondertussen zijn we hier ruim een jaar mee bezig en blijven we nieuwe mogelijkheden ontdekken en uitproberen. Daarvoor zijn er ook geregeld updates. Dit softwaresysteem is wat ons betreft zeker een aanrader voor andere bedrijven; klein of groot. We hebben alleen spijt dat we er niet eerder in geïnvesteerd hebben", aldus nog De Gussem.

Boek hier een gratis demo


Terug naar het overzicht