POWER BI, OF HOE BUSINESS INTELLIGENCE ZORGT VOOR MEER WINST

Waar het vroeger vooral gissen was naar de specifieke stand van zaken, is het tegenwoordig enorm eenvoudig om een gedetailleerd overzicht te krijgen van elk aspect van uw financiën en dat in recordtijd. Met onze Power BI module bieden we een 360 graden beeld van uw bedrijf.

Bij ProfitPlus Business Software bundelen we software die gegevens verzamelt, analyseert en omzet in een taal die voor iedereen begrijpelijk is. Wij bieden BI-toegang tot de data die u in ons ERP-pakket oplaadt.

Overzichtelijk databeheer

Big data verwerken is enorm arbeids- en tijdintensief. Het woord zegt het zelf: big, en dus een grote hoeveelheid aan verschillende soorten gegevens. Om het u gemakkelijker te maken, kunt u de cijfers die aanwezig zijn in ons ERP-pakket analyseren, trends opmerken en rapporten genereren. U kunt zelf bepalen welke data u wilt gaan analyseren en of u dat al dan niet periodiek wilt doen.

Causale verbanden blootleggen

U vraagt zich zeker af: welke producten zijn verkocht, per regio, per periode … Welke producten scoren het best, welke doen het minder goed … Van alles kunt u de cijfers uit uw ERP-pakket eenvoudig bovenhalen en bekijken. U kunt zo ook achterhalen wat de achterliggende reden is dat een bepaald product het net minder goed doet. Bovendien is zo’n Business Intelligence-module uitstekend om causale verbanden te ontdekken. Waarom is de omzet in dat gebied lager, komt het omdat mijn verkopers er minder actief aanwezig zijn of groeit de concurrentie er te snel?

Budget beter besteden

Business Intelligence kan een enorm sterk instrument zijn om bedrijven te helpen bij hun besluiten. Het verschaft de nodige informatie om het budget af te stemmen op de strategie die u in de komende periode wilt aanhouden. Het gebruik van een BI-module binnen uw bestaand ERP-pakket kan bijdragen tot kostenbesparing, hogere verkoop en omzet en finaal dus ook meer winst.

Onmisbare features voor de vooruitgang van uw onderneming

ProfitPlus Business Software geeft u toegang tot enkele onmisbare features door BI-toegang te voorzien tot de data binnen het ERP-pakket. We sommen ze hier nog even kort op:

  • Prognose: U kunt gemakkelijk achterhalen welke artikelen, klanten of afdelingen het goed doen en welke beter kunnen scoren. Op die manier kunt u gaan beslissen waarop u zich moet focussen in de toekomst.

  • Analyse: Door de cijfers in detail te analyseren en vergelijken, zullen patronen al gauw duidelijk worden. U kunt inspelen op die trends om ze nog verder te verbeteren of een volledig nieuwe strategie uittekenen.

  • Visualisering: Aan de hand van eenvoudige en vooral overzichtelijke dashboards, die u overigens geheel zelf kunt instellen, krijgt u met één blik een volledig overzicht van alle KPI’s die u belangrijk vindt.

  • Rapportering: Doordat alle gegevens in ProfitPlus terug te vinden zijn, kunt u gemakkelijk rapporten genereren. En dat zelfs geheel automatisch.

Graag meer informatie? Download de productfiche!

Helemaal overtuigd en graag een afspraak?

Bel ons op +32 56 96 02 10 of mail naar sales@profitplus.be.

Klaar voor de overstap?