Eenvoudig gegevens analyseren binnen uw ERP-pakket dankzij Business Intelligence 

Er bestond een tijd waar analytische software enkel en alleen gericht was op bedrijfsleiders. Zij hadden het recht en het privilege om alle cijfers in te zien, om zo beslissingen te nemen over de toekomst. Vandaag zijn we een pak ruimdenkender. Managers en marketeers analyseren zelf de cijfers van hun afdeling.

Voordien werd daarvoor twee soorten software gebruikt: één voor analyses en één voor rapportering. De meeste Business Intelligence pakketten bundelen beide in één pakket. Bij ProfitPlus Business Software is dat bijvoorbeeld het geval. Wij bieden BI-toegang tot de data die u in ons ERP-pakket oplaadt.

Overzichtelijk databeheer

Big data verwerken is enorm arbeids- en tijdintensief. Het woord zegt het zelf: big, en dus een grote hoeveelheid aan verschillende soorten gegevens. Om het u gemakkelijker te maken, kunt u de cijfers die aanwezig zijn in ons ERP-pakket analyseren, trends opmerken en rapporten genereren. U kunt zelf bepalen welke data u wilt gaan analyseren en of u dat al dan niet periodiek wilt doen.

Causale verbanden blootleggen

U vraagt zich zeker af: welke producten zijn verkocht, per regio, per periode … Welke producten scoren het best, welke doen het minder goed … Van alles kunt u de cijfers uit uw ERP-pakket eenvoudig bovenhalen en bekijken. U kunt zo ook achterhalen wat de achterliggende reden is dat een bepaald product het net minder goed doet. Bovendien is zo’n BI-module uitstekend om causale verbanden te ontdekken. Waarom is de omzet in dat gebied lager, komt het omdat mijn verkopers er minder actief aanwezig zijn of groeit de concurrentie er te snel?

Budget beter besteden

Business Intelligence kan een enorm sterk instrument zijn om bedrijven te helpen bij hun besluiten. Het verschaft de nodige informatie om het budget af te stemmen op de strategie die u in de komende periode wilt aanhouden. Het gebruik van een BI-module binnen uw bestaand ERP-pakket kan bijdragen tot kostenbesparing, hogere verkoop en omzet en finaal dus ook meer winst.

Uw big data periodiek analyseren, vergelijken en er beter op inspelen? Ga voor ProfitPlus Business Software! Bel ons op +32 56 96 02 10 of mail naar sales@profitplus.be.


Terug naar het overzicht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

E-mail (*)

Contacteer ons

Voornaam (*) Naam (*) Bedrijf E-mail (*)
Vraag of bericht (*)

Klaar voor de overstap?